مهندس در معنای لغوی به کسی گفته می شود که علم هندسه را خوب بداند .
اما در کل مهندس engineer در اکثر کتابهای مرجع جهان به “Problem Solving” توصیف شده است . مهندس کسی ست که برای هر مشکلی بهترین راه حل را پیدا میکند.
این ممکن است شامل جنبههای کیفی، کمی، فیزیکی، اقتصادی و غیره باشد.
در زیر 7 ویژگی یک مهندس را پیدا کردم که برای شما هم ذکر می کنم :
✅1. تحقیق (Research) علمی، فنی و صنعتی به منظور کشف راهحلهای تازه و سودمند.
✅2. توسعه(Development) فنی به منظور اعمال دستاوردهای تحقیقات موجود برای غلبه بر یک مشکل یا بهبود کمی و کیفی سیستم و ابزار.
✅3. طراحی(Design) یک یا چند ساختار، سیستم یا ابزار با بهرهگیری از مدلهای مهندسی، روشها، نیازهای کنونی و شرایط خاص
✅4. ساخت(Construction) که براساس آن مهندس وظیفه دارد ضمن آمادهسازی فضا و محیط تولید، رویه ساخت، کیفیت محصول، هزینه تمام شده و نحوه سازماندهی منابع و تجهیزات را مشخص کند.
✅5. تولید(Production) محصول یا سیستم که شامل “برنامه ریزی و زمان بندی کار” (Planning)، انتخاب و مشخص کردن ترتیب فرآیندها، ابزارها، مواد اولیه، چیدمان (layout)، عناصر و اجزای سیستم نهایی(Components)، آزمایش، بازرسی و عیبیابی محصول است.
✅6. به کار انداختن (Operation) یک سیستم یا محصول که ممکن است توسط کسان دیگری تولید شده باشد. این مهارت شامل آشنایی با کنترلهای مکانیکی، الکترونیکی یا نرمافزاری ابزار و سیستم، تامین نیرو و انرژی لازم برای به کار افتادن آن حمل و نقل، ارتباطات و جنبههای اقتصادی است.
✅7. مدیریت(Management) ابزارها و سیستمها به خاطر تحلیل وضعیت گذشته و حال تجهیزات و دستگاهها، پیشبینی وضعیت آینده آنها و سازماندهی منابع مالی، انسانی و اطلاعاتی موجود برای کسب نتایج بهتر در آینده
حال به این بیاندیشیم که واقعا افرادی که ما مهندس خطاب میکنیم لایق این صفت هستند یا خیر !!!!!!!؟