وقتی شما قصد دارید تا ساختار بازاریابی و فروش جدیدی در کسب و کار خود ایجاد کنید نیاز دارید تا مقدماتی را در آن فراهم آورید. این اشتباه بزرگی است که گمان کنیم با کمی تغییر می توان از شیوه سنتی فروش به شیوه فروش سیستماتیک تغییر پیدا کرد. پس اگر آماده تغییر نیستید و کماکان رضایت نسبی از همان شیوه کسب و کار سنتی خویش دارید پیشنهاد می کنم وقت و هزینه خود را به جای تغییر، بر افزایش سرعت فروش فعلی خود بگذارید.
🔶اما اگر می خواهید شرکت بزرگی شوید :
اولاً باید بزرگ فکر کنید: یعنی همه جوانب امور را شناسایی کنید. مثلاً از مشاوران در حوزه های مختلف (اقتصاد، بازاریابی و فروش، روانشناسی فروش، متخصصین فنی و غیره) کمک بگیرید یا اینکه همین فردا به سمینارها یا کلاسهای بازاریابی و فروش بروید.
دوم اینکه باید فکرهای بزرگ را به ذهن خود راه دهید : مراقب باشید که مثلاً اینکه به سود خالص 5 میلیون تومان در ماه برسید فرک بزرگ نیست، بلکه شما باید در ذهن خود ویژگیهای موفق ترین فروشنده کسب و کارتان را ترسیم کنید و سعی کنید هر روز وجهی از زوایای شخصیتی او را در ذهن خود واکاوی کرده و رفتار خود را به آن شبیه کنید. زیرا شما قرار است بهترین باشید! (به قول قدیمی ها : باید برای 22 بخوانید تا 20 شوید)
سوم اینکه باید از یک فرد با ذهن سیستماتیک در مجموعه خود استفاده کنید : او وظیفه دارد تا کلیه اقدامات شرکت شما را منظم، هدفمند و شفاف نماید. مثلاً باید کاملاً مشخص و مکتوب باشد که محدوده قیمت یک کالا چقدر است و به مشتری عادی با چه قیمتی می فروشید و به یک مشتری قدیمی بزرگ با چه قیمتی؟
چهارم اینکه باید بدانید که فروش مقدماتی دارد که باید فراهم شود: مثلاً سایت، کارت ویزیت و سربرگ، لیست قیمت، کاتالوگ، ایمیل، شماره فکس ، دستور العمل پرداخت پورسانت به بازاریاب و غیره
پنجم اینکه باید از نیروهای با انگیزه در تیم فروش خود استفاده کنید : نخست باید در مرحله استخدام افراد مناسب را انتخاب کنید، بعد آموزش صحیح و سریع به آنها بدهید تا دچار کم انگیزگی نشوند، در نهایت نیز باید بحث های ارتقاء درآمدی بر اساس میزان فروش محقق شده را در شرکت خود ایجاد کنید.
ششم اینکه رقبا را کنترل کنید : یعنی ببینید رقبای اصلی و بزرگ شما چه افرادی با چه دستمزدهایی استخدام کرده اند؟ با چه قیمتی به مشتری می فروشند؟ چه پورسانتی به تیم فروش می دهند؟ و غیره
گام هفتم اینکه برای فروش خود و تیم فروش هدفگذاری ماهانه کنید و میزان دسترسی به اهداف را کنترل کرده و آن را اصلاح کنید
گام هشتم اینکه به صورت مستمر از مشاورین معتمد بخواهید اشتباهات و مشکلات شرکت شما را از بیرون مشاهده کرده و اشکالاتتان را به شما گوشرد کنند و مهمتر اینکه سعی کنید در رفع آنها بکوشید. یادتان باشد که همین اشتباهات و حفره های کوچک باعث خالی شدن مخزن پر از انرژی و سرمایه شما در بلند مدت و در نتیجه شکست کاری شما خواهد شد
موفق باشید.
برچسبها:بازاریابی, راهکار, فروش