«هنگام استخدام افراد، فریب نخورید»!

📌وحشتناک‌ترین شکل استخدام زمانی است که مدیر تحت تأثیر نخستین برخوردش با متقاضی استخدام، فریب می‌خورد و انتخاب نادرستی انجام می‌دهد. سؤال اینجاست که چگونه می‌توانیم دچار چنین اشتباهی نشویم و در جریان مصاحبه کوتاه استخدامی، برداشتی سطحی انجام ندهید؟

📌کلید پاسخ به سؤال فوق در این جمله نهفته است؛ کانون تمرکز و توجه خود را در جریان مصاحبه استخدامی، بر رفتار متقاضیان شغل بگذارید، نه بر ویژگی‌ها و صفاتی که از آن‌ها از خود توصیف می‌کنند.

📌برای مثال، اگر یکی از متقاضیان استخدام، خود را فردی می‌داند که طرفدار کار تیمی است، جای آنکه این حرف را باور کنید، دقت کنید که او در جریان توصیف شغل قبلی خود و یا کارهایی که در گذشته انجام داده است، چقدر از همکاران و هم‌تیمی‌هایش سخن می‌گوید؟

📌بنابراین، به جای آنکه نظرتان را متوجه چیستی گفته‌های افراد در جریان مصاحبه کنید، کانون تمرکزتان را بر این قرار دهید که متقاضیان در خصوص چگونگی انجام گفته‌هایشان چطور رفتار می‌کنند. در جریان مصاحبه به نشانه‌های زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی فرد توجه کنید که می‌تواند پیام‌های خوبی در مورد احساس فرد به شما منتقل کنید.

📌هنگامی که با فرد سخن می‌گویید تماس چشمی خود را با او حفظ کنید، اما وقتی او با شما سخن می‌گوید، سعی کنید نشانه‌های زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی او را نیز در نظر بگیرید تا بتوانید ارزیابی درستی از صحت یا نادرستیِ گفته‌هایش داشته باشید.

📌سؤال دیگری که می‌تواند درستی یا نادرستی ادعای فرد در مورد تیم‌محور بودنش را بسنجد آن است که از وی بخواهید تا درباره همکار نامطلوبش در شغل گذشته خود توضیح دهد. به آنچه که فرد می‌گوید به دقت گوش دهید.
اگر او در توصیف همکارش تنها از چند نمونه صفت یا ویژگی مانند «خرده‌بین»، «کارمند بد» و یا… استفاده می‌کند، به گفته‌ها و ادعای متقاضی شک کنید. اما اگر در توصیف این همکار نامناسب، وضعیت را به شرایط پیچیده و کاری نسبت می‌دهد (برای مثال پاسخی که می‌دهد به این صورت است که: «ما غالباً درباره نحوه انجام کارها در شرکت با هم اختلاف نظر داشتیم، و این اختلاف نظر به آموزش‌های مختلفی و متفاوتی که دیده بودیم بر می‌گشت»)، احتمال درستی ادعای او را بیشتر بدانید.

📌بنابراین، برای انجام انتخاب درست در جریان مصاحبه استخدامی، سعی کنید گفته‌های متقاضیان را با رفتارهایشان و چگونگی عمل آن‌ها در شرایط مختلف، بسنجید. سعی کنید، برای سؤال‌هایی که از متقاضیان استخدامی خواهید پرسید، همانند نمونه‌ای که ذکر شد، شاخص‌های رفتاری بیابید تا فریب گفته‌های آن‌ها را نخورید.

برچسب‌ها:, ,

One response to “«هنگام استخدام افراد، فریب نخورید»!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *